ChromoGenics – tre orders på kort tid


ChromoGenics meddelade idag den 15 oktober 2019 ytterligare en order, vilken nu är den tredje i rad sedan förra veckan. Totalt värde för de tre beställningarna uppgår till 1,2 MSEK.

”Signalvärdet av att ChromoGenics månad på månad fortsätter att vinna orders är minst sagt starkt. Att dessutom kunderna är välkända och större aktörer, till exempel Vasakronan, Humlegården Fastigheter med flera, är i sig positivt. Många av de orders som ChromoGenics har kommunicerat är uppföljningsorders, vilket tyder på en hög grad av kundnöjdhet och att produkterna är efterfrågade”, säger ansvarig analytiker på Analyst Group.

Vår syn på ChromoGenics som investering

ChromoGenics säljer prestandaglas för fasader, och erbjuder ett totalt fasadkoncept, vilket man är ensam om. Konceptet består av dynamiskt glas, statiskt glas och panelglas med inbyggda solceller, vilka alla möjliggör energi- och kostnadsbesparingar för kommersiella fastigheter. ChromoGenics har riktat om organisationen mot ett större fokus på försäljning och idag finns en upparbetad offertstock om över 340 MSEK. Givet gjorda prognoser av Analyst Group härleds ett värde per aktie om 0,85 kr i ett Base scenario på 2019 års prognos.

Läs mer om ChromoGenics här