Kommentar på Josabs order i Ungern


Josab meddelade i fredags förra veckan att Josab Ungern erhållit en order från Indufil Hungária Kft., en affärspartner inom tank- och filterlösningar för industriella ändamål, där Josabs andel av projektet uppgår till ca 1,4 MSEK.

Norbert Udvardi, VD Josab Hungary Kft, kommenterade;

”Projektet innebär ett genombrott inom waste water området för Josab och påvisar återigen på ett nytt användningsområde inom miljöområdet för vår AqualiteTM -teknologi, och vi ser med tillförsikt på det fortsatta samarbetet med vår partner inom flertalet spännande projekt i framtiden”.

Ansvarig analytiker från Analyst Group ger sin kommentar

”Aktien reagerade positivt på nyheten och var som högst upp i 1,20 kr, motsvarande en ökning om 19 % från torsdagens stängning. Därefter handlades aktien ned och i skrivande stund noterar vi ett aktiepris omkring 1,0 – 1,10 kr, vilket även kan jämföras med tidigare nivåer omkring 1,50 kr under december. Med tanke på att, i vår mening, inget har ändrats rent fundamentalt kring bolaget, samt att Josab dessutom kommunicerade en positiv nyhet under januari där en order om 24 ton Aqualite erhölls, anser vi att dagens marknadsvärde omkring 90 MSEK är för lågt. Både Kina och Indien kan komma att bli intressanta marknader under 2021, parallellt med att den ungerska verksamheten fortsätter vinna nya affärer”.

Utdrag från vår senaste aktieanalys av Josab

Det bubblar i både Kina och Indien för Josab, samtidigt som det fortfarande finns intressanta möjligheter på den ungerska marknaden. Trots en något stökig höst i spåren av pandemin så anser vi att Josab fortsatt tar steg i rätt riktning, där flera parallella spår fortlöper vilka enskilt eller tillsammans har potential att utgöra bra värdedrivare i aktien. Med god aktivitet i Josabs olika bolag, tecknade partneravtal, nya produktområden och möjliga förvärv finns det en hel del att hålla utkik efter kommande månader. Pandemin är dock fortsatt ett orosmoln vars främsta risk är att förseningar kan uppstå i de just nu pågående processerna för Josab. Utifrån rådande läge ser vi ett motiverat värde per aktie mellan 1,1 – 6,0 kr, med 3,3 kr i ett Base scenario.