Kommentar på ChargePanels samarbetsavtal med Easypark


ChargePanel AB (publ) meddelade den 3 februari att bolaget har ingått ett tekniskt samarbete med Easypark AB (”Easypark”) för laddning av elfordon i fem länder (Sverige, Norge, Finland, Danmark och Slovenien).

Samarbetsavtalet som har ingåtts med Easypark skapar möjlighet för ChargePanel White Label Enterprise-kunder att möjliggöra för bolagets offentliga laddstationer att bli tillgängliga för användning av elfordonsförare via EasyPark-appen. Kommunikationen mellan ChargePanels plattform och Easypark kommer ske via OCPI (Open Charge Point Interface protocol), vilket underlättar roaming mellan plattformarna och ger elfordonsförare som använder Easyparks app tillgång till godkända offentliga laddstationer anslutna till ChargePanels plattform.

”Samarbetsavtalet med Easypark innebär att ChargePanel stärker sitt erbjudande mot befintliga och nya kunder. Easypark har Sveriges och Europas mest använda parkeringsapp och öppnar därmed upp en stor möjlighet för ChargePanels Enterprise-kunder att kunna nå ut bredare via Easyparks stora nätverk av elfordonsförare. Samarbetet möjliggör för ChargePanels kunder att möjliggöra för sina laddstationer att bli tillgängliga för fler förare och ökar därmed affärspotentialen, vilket i sin tur stärker ChargePanels erbjudande mot både befintliga och nya kunder. ChargePanel har idag en etablerad marknadsposition på både den nordiska och europeiska marknaden, samtidigt som antalet ladduttag som är uppkopplade till ChargePanels SaaS-plattform ökar kraftigt. Genom att nu även kunna erbjuda laddstationsoperatörer att nå ut till än fler elbilsförare via Europas ledande parkeringsapp möjliggörs en betydande tillväxtmöjlighet för ChargePanel genom befintliga och nya kunder”, säger ansvarig analytiker på Analyst Group.

Om Easypark

Easypark är ett ledande globalt parkingtech-bolag och med den ledande parkeringsappen gör det möjligt för bilister över hela världen att enkelt och smidigt sköta sin parkering via mobilen. Bolaget hjälper idag bilförare att spara tid och pengar genom att hitta och hantera parkering samt elbilsladdning. Easypark kan därmed underlätta för företag, parkeringsoperatörer, fastighetsägare och städer att administrera, planera och fatta datadrivna beslut. Bolaget äger och utvecklar apparna Easypark, Park now, Parkmobile, ringgo och Park-line och finns i över 3 200 städer i mer än 25 länder.