Greater Thans plattform Enerfy vald av FIA, huvudorganisationen för motorsporter som Formel 1, Rally och Rallycross


Greater Than AB (”Greater Than” eller ”Bolaget”) meddelade den 1 oktober 2018 att Fédération Internationale de l´Automobile (”FIA”), huvudorganisationen för motorsporter som Formel 1, Rally och Rallycross, har valt Enerfy som teknikplattform för FIA Smart Driving Challenge.


FIA har över 80 miljoner medlemmar i 145 länder – det öppnar nya dörrar för Greater Than

FIA Smart Driving Challenge är ett mästerskap i smart bilkörning och ett globalt initiativ för trafiksäkerhet som arrangeras av FIA. Det är ett öppet mästerskap där ”vanliga” bilförare kan delta genom att köra smart, säkert och miljövänligt under sin vardagskörning med sin egna bil. Körningen mäts och betygssätts med hjälp av Greater Thans teknikplattform Enerfy.

”FIA har över 80 miljoner medlemmar i 145 länder. Att den internationella motorsportsvärlden nu väljer samma teknik som Greater Thans försäkringskunder, är ett enormt genombrott på global nivå”, säger vår ansvarige analytiker Patrik Olofsson.

I pressmeddelandet nämner Liselott Johansson, VD på Greater Than, att deras teknik närmast blir en internationell norm för att mäta smart bilkörning, något vi är benägna att hålla med om. I och med den validering Greater Thans teknik får genom samarbetet med FIA, bedömer vi att Bolagets införsäljning mot nya försäkringsbolag underlättas betydligt. Ett samarbete med en sådan stor och internationell organisation, sänder starka signaler till potentiellt nya försäkringskunder.

”För Greater Than innebär det här en global expansion. Det ska bli mycket spännande att följa vilka effekter detta kan få på bolagets försäljning kommande kvartalen”, avslutar Patrik Olofsson.