Analytikerprognos inför ChemoTechs Q2-rapport 2018


Scandinavian ChemoTech AB (”ChemoTech” eller ”Bolaget”) publicerar imorgon den 15 augusti sin delårsrapport för andra kvartalet 2018.


Det gångna kvartalet har varit händelserikt för ChemoTech. Bolaget har initierat ett distributörsavtal med LifeLinx i Chennai, Indien, utökat sitt samarbete med Baypointe Hospital i Filippinerna samt etablerat sig på en ny geografisk marknad i form av Pakistan.

Bolaget har under perioden erhållit orders om två IQWave-enheter i Indien respektive Pakistan. Av dessa fyra antas Bolaget ha levererat ordern (demo-enhet) i Indien. Rapporten väntas ge en uppdatering gällande statusen för samtliga kommunicerade och eventuella nya orders.

Vidare blir det intressant att se statusuppdatering gällande CE-märkningen av IQWave. När CE-märkningen erhålls väntas ChemoTech kunna inleda försäljning på den Malaysiska marknaden. ChemoTech har sedan tidigare avtal med en större distributör i ABEX Medical Systems och en eventuell CE-märkning kan således bli en katalysator för försäljningsutvecklingen.

Nedan är Analyst Groups prognos inför Q2-18:

Rörelsekostnaderna i tabellen ovan avviker betydligt från de redovisande nivåerna de senaste kvartalen då det är justerat för de kostnader Bolaget antas ha i sina utländska dotterbolag. Q1-18 lånade det svenska moderbolaget ut 713 tSEK till dotterbolaget i Singapore vilket kan betraktas som en indikation på dess omfattning.