Analyst Group kommenterar Giggers finalplats i Recruitment Awards


I början av veckan kommunicerade Gigger att de blivit framröstade som 1 av 3 finalister till utmärkelsen Årets Gig-företag i Recruitment Awards

Enligt Branschen.se, organisationen som anordnar galan, finns cirka 2 680 rekryterings- och bemanningsföretag av vilka 236 företag har nominerats till galan. 32 finalister röstades därefter fram i tolv kategorier och Gigger är finalist i kategorin Årets Gig-företag, där motiveringen till Giggers nominering löd enligt följande:

Gigger är ett ledande gig-företag som är ”changing the game” och erbjuder gig-arbetare och företag fler möjligheter, fler tjänster och ett enklare sätt att göra saker. Dessutom fokuserar Gigger på internationell tillväxt och tillhandahåller skräddarsydda tjänsteerbjudanden till specifika sektorer (t.ex. musik, vård, influencers). Gigger går längre genom att försäkra alla giggare, erbjuda ett extra pensionssparande gratis, erbjuda gratis inkassotjänst samt har en arbetsmiljöpolicy, och guidelines för giggaren och uppdragsgivaren. De tar sitt ansvar på allvar, har en Code of Conduct och har noterats på börsen. Bolagets nettoomsättning har under 2020 ökat med hela 89% under året, och i snitt öppnades 500 nya användarkonton per månad hos Gigger.

Vinnaren för årets Gig-företag ska presenteras den 27 maj.

Läs mer om nyheten här.

Hur Analyst Group ser på Gigger som investering

”Gigger tillhandahåller en automatiserad plattform för egenföretagare som vill hantera sin egenanställning mot en låg avgift. Under åren 2018-2020 uppvisade Gigger en imponerande tillväxt om ca 137 %. I och med senaste förvärvet av Collabs är Gigger nu en koncern med två plattformar; en mot fakturering samt en mot influencermarketing och marknadsföring inom sociala medier. Analyst Group prognostiserar att de totala intäkterna tills år 2022 har stigit till ca 217 MSEK, vilket därefter estimeras öka snabbt till ca 877 MSEK år 2025. Med en tillämpad målmultipel härleds ett värde om 3 kr per aktie i ett Base scenario.”, säger ansvarig analytiker på Analyst Group.