Analyst Group kommenterar iCandys förvärv


Abelcos dotterbolag iCandy Interactive (”iCandy”) meddelade idag den 19 mars 2021 att bolaget har tecknat avtal att förvärva 100 % av mobilspelsutvecklaren Nextgamer för en köpeskilling om totalt 1,29 MAUD.

Betalningen kommer ske genom dels en kontant betalning om 0,9 MUAD, dels genom en riktad emission av 3 miljoner aktier till en kurs om 0,13 AUD. iCandy’s aktie stängde på oförändrad nivå om 0,115 AUD per aktie under torsdagen.

Nextgamer är ett singaporianskt mobilspelbolag som utvecklar egna spel och tillika plattform som baseras på spelgenren Hyper-Casal, ett spel som kännetecknas genom att vara väldigt enkla att spela och som kan spelas under en kort period, vanligtvis inte mer än 2-3 minuter per gång. Spelgenren är en av de mest snabbväxande inom den globala mobilmarknaden och konceptet har sagts motsvara Tik-Tok fast för mobilspel. Nextgamers affärsmodell går i linje med iCandys egna, där intäkter genereras via in-game purchases och marknadsföring. iCandy meddelade att bolaget kommer utnyttja sin egna omfattande spelplattform bestående av över 300 spel, vars spel har spelats av över 350 miljoner unika användare, för att nå ut med Nextgamer’s Hyper-Casual-spel till iCandy’s extensiva följarskara.

Förvärvet medför intressanta synergieffekter, där Nextgamer b.la. får ta del av iCandys omfattande spelplattform för att på så vis kunna nå ut till en ännu större publik, samtidigt som iCandy får in en spelportfölj som kapitaliserar på en het trend och likväl en snabbväxande nisch inom mobilspel. Att fler större globala spelföretag som exempelvis Zynga och Tencent har börjat etablera sig inom Hyper-Casual-segmentet via förvärv motsvarande miljardbelopp, är ett kvitto på att trenden är stark och att marknadspotentialen är stor. Det ska bli spännande att få fortsätta följa utvecklingen i iCandy”, säger ansvarig analytiker på Analyst Group.