Analyst Group kommenterar Greater Thans senaste framsteg


Greater Than har nyligen meddelat att de beviljats ett flertal patent i USA, samt att de lanserar marknadens första app2car-lösning. ”Greater Thans momentum fortsätter”, säger ansvarig analytiker på Analyst Group.

Har erhållit 7 patent i USA

USA:s patent- och varumärkeskontor (USPTO) har under andra halvan av april utfärdat sju patenten som skyddar Greater Thans metodik att med AI korrelera körbeteende i förhållande till risk. Att tilldelas patent som innefattar den amerikanska marknaden ger bättre förutsättningar att expandera inom regionen och kommer till bra nytta i Greater Thans försäljningsprocesser.

Läs mer om nyheten här

App2car-lösning sänker trösklar och ökar uppskalningsmöjligheten

Greater Than lanserar nu marknadens första app2car lösning som utan hårdvara eller mellansteg ansluter bilförare till bilen. App2car-lösningen förenklar distribution, on-boarding och användarupplevelsen, en lösning som är betydligt smidigare än den OBD-lösningen som funnits sedan tidigare. Detta har tidigare varit det enskilt största hindret, d.v.s. att data har varit tvungen att samlas in via en ”dongle” i bilen (en liten plug-in som en USB-sticka). Nu när ingen hårdvara längre behövs ökar uppskalningsmöjligheten. App2Car-funktionen kan användas av alla moderna fordon, oavsett bränsletyp, märke eller geografisk position, vilket gör lösningen helt unik.

”Greater Than har tidigare kommunicerat att de under våren 2020 avsett att lansera en OBD-fri lösning, en lösning som är minst sagt välkommen då den förenklar införsäljning och ger helt nya förutsättningar för fortsatt tillväxt. Att bolaget nu lanserar app2car, och dessutom enligt utsatt tidsplan, är såklart något vi ser mycket positivt på. Med även sju nya patent i USA, känns det verkligen som att Greater Thans momentum fortsätter”, säger ansvarig analytiker på Analyst Group.