B3 Consulting Group AB (publ) (”B3” eller ”Bolaget”) är ett konsultföretag inom IT och Management, vilka grundades 2003 och har idag ca 700 anställda. Konsulttjänsterna säljs genom tre affärsområden: Digital Innovation, Digital Management samt Cloud & Technology. Bolagets kunder är några av Sveriges främsta företag och största myndigheter, såsom SEB, Arbetsförmedlingen och SJ, där B3 tillhandahåller tjänster inom digital transformation och verksamhets-utveckling. Bolaget rider på digitaliseringstrenden, vilken accelererat i samband med covid-19-pandemin. IT-lösningar blir allt mer viktiga i både privat och offentlig sektor vilket är den primära drivkraften i B3:s affär. B3 är noterade på Nasdaq Stockholm Small Cap sedan 2016.
Pressmeddelanden
Förutsättningar för ökad lönsamhet
Till följd av den starka digitaliseringstrenden prioriterar företag IT-lösningar i allt högre grad, vilket förväntas bidra till en minskad konjunkturkänslighet för B3. I kombination med att Bolaget har implementerat ett kostnadsbesparingsprogram samt är en attraktiv arbetsplats för IT-konsulter förväntas detta medföra en långsiktigt hållbar samt lönsam tillväxtresa framgent. Baserat på gjorda prognoser estimeras ett EBITDA-resultat om ca 154 MSEK år 2022, vilket med en applicerad målmultipel om EV/EBITDA 9,8x resulterar i ett motiverat värde om 174 kr per aktie i ett Base scenario.
- Stark underliggande tillväxt på marknaden
IT-konsultmarknaden växte med 7,6 % under år 2021, delvis drivet av en accelererande digitalisering till följd av covid-19-pandemin. Under 2022 estimeras tillväxten mattas av till endast 1,4 %, främst till följd av omvärldsfaktorer. Att marknaden, trots läget i världen med ökad inflation och höjda räntor, förväntas uppvisa en positiv tillväxt visar på styrka och att marknaden förväntas bli mindre konjunkturkänslig, något B3 kan kapitalisera på genom en stabilare efterfrågan även under mer turbulenta tider. B3 har dessutom som mål att växa snabbare än marknaden, något Bolaget har lyckats med historiskt.
- Förutsättningar för marginalexpansion
Genom infört åtgärdsprogram vilket lanserades i början av år 2021 har Bolaget lyckats sänka kostnaderna med 39 MSEK på årsbasis, per Q2-22. Dessutom bidrar det faktum att IT-lösningar blir allt viktigare för företag till en mer stabil intjäning för B3 genom att de blir mindre benägna att säga upp dessa tjänster. Sammantaget medför dessa två faktorer att rörelsemarginalen estimeras bli såväl högre som mer stabil framgent, givet lägre kostnader samt stabilare omsättning.
- Förvärv ligger i korten
B3 har historiskt sett varit ett förvärvsorienterat bolag och det är en del av Bolagets uttalade strategi, samtidigt önskar Bolaget samarbeta med duktiga entreprenörer för att starta upp intressebolag vilka har som mål att konsolideras in i koncernen när bolaget är moget. Dessa bolag har som syfte att bidra till koncernen genom att stärka kapaciteten eller tjänsteutbudet i form av nya specialistområden eller nya geografiska marknader, vilket skapar förutsättningar för fortsatt tillväxt. I dagsläget är B3 delägare i 5-10 intressebolag, vilket förväntas utökas under H2-22.
- Nya ramavtal med starka aktörer
B3 har under året etablerat flera ramavtal med stora aktörer, under H1-22 tecknades exempelvis långsiktiga avtal med både Vattenfall och Skandia som omfattar ett brett utbud av IT-konsulttjänster. Dessa ramavtal förväntas bidra med återkommande intäkter under flertalet år framgent, exempelvis sträcker sig avtalet med Vattenfall över fem år.
7
Värdedrivare
6
Historisk lönsamhet
7
Ledning & Styrelse
3
Riskprofil
Samtliga analyser av bolag från och med år 2020 betygssätts utifrån ett nytt betygssystem - Värdedrivare, Historisk Lönsamhet och Ledning & Styrelse sträcker sig från 1 till 10, där 10 är högsta betyg. Riskprofil sträcker sig från 1 till 10, där 10 är att anse som högst risk. Aktieanalyser av bolag publicerade innan 2020 har betygssatts utifrån en annan modell.
Aktiekurs
73.6
Värderingsintervall
2022-09-15
Bear
97 SEKBase
174 SEKBull
199 SEKUtveckling
Huvudägare
2022-06-30