Tankar inför TCECUR:s Q1-rapport 20192019-05-27

TCECUR AB (”TCECUR” eller ”Koncernen”) publicerar imorgon den 28 maj 2019 sin delårsrapport för första kvartalet 2019. Följande är våra tankar inför rapporten.

Följande är vad vi kommer lägga störst fokus vid i samband med morgondagens rapport

  • Omsättningen
  • Rörelseresultatet
  • Eventuell kommentar kring orderläget

TCECUR har visat en stark trend senaste fyra kvartalen med successivt ökande omsättning och förbättrat resultat. Med tanke på att första kvartalet av säsongsmässiga skäl är svagt, räknar vi dock inte med att TCECUR slår föregående kvartal (Q4-18) som säsongsmässigt är starkare. Men med tanke på att koncernen växt sedan Q1-18 via förvärv, och att koncernens dotterbolag sedan dess har haft en bra utväxling med organisk försäljningsökning, räknar vi med att TCECUR har haft en god tillväxt under inledningen av 2019.

I samband med rapporten kommer vi att inom kort återkomma med en uppdaterad aktieanalys.

OM TCECUR

TCECUR är en teknikorienterad säkerhetskoncern med lång historik och erfarenheter från leveranser till stora koncerner och den offentliga sektorn. TCECUR består idag av fyra dotterbolag, alla specialiserade inom olika områden av säkerhet som levererar avancerade säkerhetssystem och säker kommunikation till samhällets mest krävande kunder. Erbjudanden består av en kombination av egna produkter och lösningar, samt genom agenturer från världsledande producenter. Koncernen består av TC Connect Norge, TC Connect Sverige, AWT och Mysec Sweden.