Om Analyst Group

Analyst Groups grundare träffades 2011 under sin studietid i Lund när de arbetade för en fondkommission där de tillsammans bevakade svenska småbolag. Informationen som fanns att tillgå gällande små- och medelstora bolag var dock undermålig. Därför grundade de Analyst Group tidigt 2014, med visionen att belysa och sprida korrekt information om intressanta investeringsidéer.

Idag är Analyst Group ett snabbväxande analyshus med huvudsäte i Stockholm. Samtidigt bejakar vi våra rötter och har kontor kvar i Lund. Vidare samarbetar och håller vi regelbundna utbildningar inom värdering och aktieanalys vid bland annat Lunds Universitet.

Vår ambition är att skriva korrekta och objektiva analyser. Vi erbjuder därför två typer av analys. Vi erbjuder dels bolag som vi anser intressanta, att på uppdrag, utföra analyser mot ersättning. Merparten av våra analyser är dock helt oberoende, på bolag som vi anser har särskilt intressant investeringsidé.

Vår vision är att skapa en digital plattform där vi presenterar information och investeringsidéer. Vi tillhandahåller grundliga aktieanalyser som konkretiserar och sammanfattar bolags potential. Vi skriver för att belysa möjligheter och risker för ökad förståelse av mindre bolag. Vårt främsta mål är att skapa ett ökat intresse för det vi på Analyst Group brinner för, nämligen aktier.

Vår filosofi bygger på vår bakgrund som investerare och analytiker.

”Vi skriver analyserna såsom vi skulle vilja läsa dem.”

 

 

Läs våra interna regler