Brinner du för aktier och småbolag? Vi söker analytiker inför våren 2019!

Tjänsten innebär:

Ett arbete hos Analyst Group erbjuder ständiga utmaningar med höga krav på prestation och kreativitet. Vår miljö präglas av professionalism, drivkraft och korta beslutsvägar. Hos oss är alla medarbetare av stor betydelse och alla spelar en betydande roll i utvecklingen av bolaget genom att ha en aktiv roll i leverans till kund.

Som analytiker hos Analyst Group arbetar du med att förbereda, söka, sammanställa, planera och genomföra analyser, presentationer, värderingar och uppföljningsrapporter på små- och microcap-bolag primärt i Sverige, både noterade och onoterade.

En viktig del av arbetet är att föra en aktiv dialog med investerare, ägare och ledning. Som analytiker har du ett nära samarbete med våra kundbolag. Arbetet styrs av utvecklingen i våra kundbolag och branschen de verkar inom, periodvis kan arbetsbelastningen bli hög.

Vi tror på frihet under ansvar och vår arbetsplats präglas av en hög grad av flexibilitet och som medarbetare ser du direkt resultaten från din och dina kollegors insats – precis som det ska vara!

Tjänsten kräver:

Vi söker dig som har;

  • 1-3 års erfarenhet av att ha arbetat som till exempel analytiker, inom Equity Research, Corporate Finance eller som managementkonsult;
  • eller är nyexaminerad ekonomi- eller finansstudent med en kandidat-, magister- eller masterexamen.

För att passa in hos Analyst Group i rollen som aktieanalytiker krävs ett genuint aktieintresse och förkärlek till aktiemarknaden. Du förväntas ha en god analytisk förmåga, är självgående och kan ta egna initiativ. Att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift ser vi som en självklarhet, likaså att du bidrar till utvecklingen inom bolaget. På Analyst Group har vi visionen att vara den bästa informationslänken mellan de många investerarna och företagen.

  • Kontor: Stockholm
  • Omfattning: Heltid

Företagsbeskrivning:

Analyst Group är ett snabbväxande analyshus med fokus på små- och medelstora företag i Sverige. Vi har lång erfarenhet av att analysera och erbjuda aktieanalyser, samtidigt som vi förbättrar företags investerarrelationer. Som länk mellan investerare och företag ger vi stöd i investeringsbeslut, kapitalallokering och kommunikationsvägar, där vi arbetar utifrån värdeorden engagemang, passion och förtroende.

Affärsområden: Equity Research, Corporate Advisory, Transaction Marketing.

Varför Analyst Group: En mindre firma i kraftig tillväxt innebär mycket ansvar för individen, något som leder till en exponentiell kompetensutveckling. Du är fri och flexibel att lägga upp ditt arbete efter egen struktur så länge leverans möts. Vi är snabbfotade och kan därför ta snabba beslut. Du erbjuds god kompensation där din insats syns tydligt i resultatet och därmed din ersättning.

Startdatum: Första kvartalet 2019.

Du är välkommen att skicka ditt CV samt en aktiepitch till career@analystgroup.se

Omfattningen på aktiepitchen ska vara minst 1-2 sidor skriven text. Val av bolag är fritt, men följande kriterier är ett krav: bolaget ska vara noterat på Nasdaq First North Stockholm eller Spotlight Stock Market och ha ett börsvärde under en miljard kronor.

Ansök