Analytikerkommentar på PM – Vinner upphandling och erhåller order till flera högre lärosäten i Förenade Arabemiraten2017-11-16

Hoylu AB (”Hoylu” eller ”Bolaget”) meddelade igår den 15 november 2017 att de erhållit en order för 3 campus i Förenade Arabemiraten på 5 MSEK i fjärde kvartalet med ett framtida prospekt gällande 11 ytterligare campus under 2018 med ett uppskattat ordervärde på 15 MSEK.

Ordern är ytterligare en i raden inom den globala utbildningssektorn och Hoylu fortsätter således sin expansion inom branschen. Hoylus hård- och mjukvara kan användas i klassrum, på stora projektorväggar, i pekskärmar, mobiler, datorer m.m. Via remote collaboration kan innehåll dessutom delas i realtid.

Ventura (Hoylus regionala partner) hade uppdraget att identifiera en innovativ samarbetslösning som var lämplig för studentcampus och enligt utsaga, efter att tittat på flera alternativ, ansågs Hoylu Software Suite vara rätt investering.

”Hoylu Software Suite var den perfekta matchen för att ge de spirande entreprenörerna möjlighet till idéskapande, samarbete och innovation, så i slutändan var vårt beslut enkelt”

– Manoj Pillai, VD på Ventura Global

Ordervärdet om 5 MSEK som ingår i Q4-17 motsvarar nästan hela omsättningen för Q3-17. Dessutom kan ordern växa till 15 MSEK under 2018, med tanke på att ytterligare 11 campus kan anslutas. För att ställa det i relation så motsvarar det nästan hela den rullande omsättningen för 2017 (tre första kvartalen). Vi ser mycket positivt på denna order och det höga ordervärdet.

Notering i handeln

Under gårdagens handelsdag steg kursen med över 30 % och antalet omsatta aktier var det högsta antalet sedan mitten av september i år. Vid studerande av mäklarstatistiken under gårdagens handel uppmärksammas att mäklaren NEO ligger bland de största nettoköparna. Vilken eller vilka aktörer det representerar är svårt att säga, men likväl en intressant handelsrörelse.

Läs vår aktieanalys på Hoylu
Läs bolagets PM