Analytikerkommentar på PM – Hoylu och Atea Sverige ingår partner- och återförsäljaravtal2017-11-28

Hoylu AB (”Hoylu” eller ”Bolaget”) meddelade igår den 27 november 2017 att de skrivit under ett partner och återförsäljaravtal med Atea Sverige, en ledande integratör inom IT-infrastruktur för företag och offentlig sektor i Europa.

 

Atea är noterade på Oslobörsen ($ATEA) och finns i sju länder inom Norden och Baltikum med 6 900 anställda och mer än 4 000 konsulter på 86 kontor. Sedan 2012 har Atea växt med ca 10 % årligen (CAGR), där omsättningen 2016 uppgick till 31,2 miljarder NOK, med en EBITDA-marginal om 3,6 %.

Atea är marknadsledande i Norden och Baltikum inom IT-infrastrukturlösningar och systemintegration för aktörer både inom privat och publik sektor. I årsredovisningen 2016 skriver Atea att de har av deras adresserbara marknader en marknadsandel om 18%.

Per den sista december 2016 hade Atea följande ägarstruktur:

Systemintegration APS 24,90%
Folketrygdfondet 8,10%
State Street Bank & Trust Co. 7,90%
RBC Investor Service Trust 4,50%
JP Morgan Chase Bank, NA 4,40%
Odin Norge 2,80%
State Street Bank and Trust Co. 2,70%
VPF Nordea Kapital 2,50%
Skandinaviska Enskilda Banken AB 2,30%
State Street Bank and Trust Co. 1,70%
Övriga 38,30%

 

Atea har ett omfattande affärsnätverk och en stor marknadsandel. För Hoylu är detta en mycket stark partner och vi ser positivt på att de båda företagen nu kommer arbeta för att tillhandahålla Hoylus lösningarna till marknader i Europa.

Samarbetet med Atea kan även ge ett starkt signalvärde. Att en så pass stor aktör som Atea visar intresse för Hoylus lösningar ger Hoylu ökad kredibilitet och kan således stärka Bolagets förhandlingsposition mot andra kunder.

I samband med gårdagens PM har vi varit i kontakt med Stein Revelsby, VD på Hoylu, där vi passade på att ställa några korta frågor.

På en skala 1-10, hur nöjd är du med det partnerskap ni nu ingått med Atea?

Vi er svært fornøyd med Atea samarbeidet så langt. (10)

Kan du ge någon kommentar kring varför Atea valt att samarbete med er? Vad gillar de med just era lösningar?

Dette var en kombinasjon av relasjonen vi har med NEC og at vi har bra produkter.

När kan det tänkas att Atea kommer igång med försäljningen av era lösningar? Krävs t.ex. någon upplärning av deras säljare, eller kan Atea börja sälja era lösningar omgående?

Dette har pågått en tid- og vi ser at opportunity/deal- pipeline vokser.

Tror du partnerskapet kommer resultera i några större försäljningssiffror för Q4-17? Eller är det främst under 2018 det kommer synas tydligt i försäljningen?

Noe effekt i Q4 – men for alvor i 2018. ATEA har relasjoner og inngang til de fleste store bolag i Skandinavia og også i Europa forøvrig.

 

Läs vår aktieanalys på Hoylu
Läs bolagets PM