Nanexa är ett nanoteknikföretag med fokus på Life Science. Bolagets drug delivery-plattform PharmaShell skapar möjligheter för frisättning av läkemedel och för läkemedelsformuleringar. PharmaShells teknik innebär att läkemedelspartiklar innesluts i ett nanometer tjockt skal. Skalet löses upp i kroppen och genom att justera skalets tjocklek kan man bestämma läkemedlets farmaceutiska verkningstid.

 

4
Value Drivers
1
Quality of Earnings
3
Risk Profile
4
Quality of Management

Nanexa – Hög risk i aktien, men enorm potential på sikt

Bull or Bear avsnitt 2: Hög risk i aktien – men enorm potential på sikt

Veckans bolag i “Bull or Bear” är Nanexa, som är ett nanoteknikbolag med inriktning mot drug delivery, dvs att få läkemedel att tas upp så bra som möjligt i kroppen.Marknaden som Nanexa ritar sig mot är idag värderad till 30 miljarder dollar, och beräknas växa till hela 136 miljarder dollar år 2021.

“Nanexa är intressant, och de har redan i dagsläget samarbetsavtal med bland annat Astra Zeneca, Karolinska Institutet och Uppsala Universitet”, säger analytikern Oliver Molse och fortsätter:

“Nanexa förknippas med hög risk, men potentialen är enorm. Bolaget har ännu inga intäkter, men man måste komma ihåg att de kan tjäna stora pengar långt före en produkt når marknaden”, säger analytikern Oliver Molse, som tycker att risk-rewarden är väldigt fördelaktig.

“I ett bullscenario skriver bolaget ett licensavtal med ett storbolag och får en upfront-betalning på 30 miljoner kronor. I ett sådant läge kan aktien gå upp mot 25-30 kronor, dvs upp till 160 procent över dagens kurs”, spår Molse.