JLT Mobile Computers utvecklar och marknadsför mobildatorer av PC-typ för krävande miljöer. Bolagets produkter kan användas i fordon, byggas in i industriella system och anläggningar eller användas som handdatorer i fält. Kunderna finns bland annat inom transport, lager/logistik, skogsbruk, gruvdrift, automation samt militär- och räddningsfordon. Bolaget finns, via partners på en globlal marknad. Största marknaderna är USA och Europa.

 

3
Value Drivers
3
Quality of Earnings
2
Risk Profile
4
Quality of Management

JLT Mobile Computers – Företaget Har Visat Upp Vinstresultat 5 Kvartal I Rad

Stor kassa på 17 miljoner är mycket likvida medel för ett litet företag som JLT. Intressant att se eventuell framtida investeringsplaner.

Övertag av försäljningspartner i USA öppnar för en snabbare utveckling av den amerikanska marknaden som är JLTs viktigaste marknad.

CF-yield på 35 % betecknas som väldigt högt. Den visar hur mycket cash flow per share som JLT förväntas tjäna gentemot aktiepriset.

Vinst fem kvartal i rad och en aktieägarutdelning på 0,05 kr/aktie. JLT har lyckats stabilisera vinstförmågan och gör sin första utdelning sedan 2007

JLTs gjorda omstrukturering verkar ej ha uppmärksammats av marknaden. Med stor kassa och nytt, mer lönsam kundfokus är framtiden ljus.