Fortnox är Sveriges ledande aktör inom internetbaserade affärssystem för mindre företag, föreningar, skolor och redovisningsbyråer. Bolaget har idag 145 000 aktiva användarlicenser och erbjuder ett komplett utbud av internetbaserade program för bland annat redovisning, fakturering, säljstöd, tidredovisning och löneadministration. Fortnox grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Växjö.

 

2
Value Drivers
4
Quality of Earnings
2
Risk Profile
3
Quality of Management

Fortnox – Uppsida uppåt 35-45% trots hög värdering på P/E 52

Omsättningstillväxt på 36 % i Q3. Under Q3 ökade Fortnox sin omsättning med hela 36 % till 32.3 Mkr, vilket innebär ett nytt rekord för ett enskilt kvartal. Den totala omsättningen har hittills under 2015 vuxit med hela 32 % jämfört med motsvarande period förra året, vilket är betydligt högre än företagets långsiktiga tillväxtmål om 25 % per år.

Rekordstor orderingång. I ingången på Q4 uppgick orderingången till hela 112 Mkr, vilket innebär en ökning med 6 Mkr från ingången på Q3. Fortnox förmåga att nå ut till nya kundsegment och att kontinuerligt lansera nya produkter är två bidragande faktorer bakom succén.

Fina utmärkelser för Fortnox. Nyligen utsågs Fortnox till ett av Sveriges superföretag av Veckans Affärer. Utmärkelsen sätter stora krav på tillväxt, lönsamhet och effektivitet. Tidigare i år blev Fortnox utsett till ett av Sveriges Gasellföretaget, en utmärkelse som företaget nu fått tre år i rad.

Uppsida på 35-45 % inom tre år. Aktien handlas idag till P/E 52 och EV/EBIT 40. Trots detta är vår bedömning att en långsiktig investerare kan räkna med en uppsida på ca 35-45 % inom 3 år och på ca 55-65 % inom 5 år. Om efterfrågan för molnbaserade affärssystem ökar på ytterligare kan uppsidan bli betydligt högre än så.